Corona update

De coronacrisis is na ruim een jaar nog altijd niet voorbij. Gelukkig zijn de eerste stappen naar een uitweg gezet en worden er steeds meer mensen gevaccineerd. Tot en met zondag 2 mei jl. zijn in Nederland naar schatting ruim 5,6 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn er ruim 4,4 miljoen eerste vaccinaties en ruim 1,2 miljoen tweede vaccinaties. Maar voor alsnog hebben de coronamaatregelen voor de meeste mensen invloed op hun werk, vrije tijd en sociale contacten. 

Elk jaar weer vinden wij het een feestje om voor jullie 1000 Assen te mogen organiseren. En ook dit jaar staan wij weer te springen om aan de slag te gaan. De overheid heeft de intentie om in de aankomende 3 maanden samenleving weer te openen, zodat er deze zomer weer bijna alles kan. Soms onder voorwaarden. 

Stichting 1000 Assen volgt de adviezen van de overheid en het RIVM op. De coronamaatregelen die de overheid heeft opgelegd zullen daarom ook voor ons leidend zijn in de besluitvorming. Daarnaast staat jullie veiligheid ook bij ons altijd voorop! Daarom hebben wij voor alsnog geen keuze gemaakt of 1000 Assen wel of niet door mag- en kan gaan dit jaar.

De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. Daarom wil het kabinet de coronamaatregelen stap voor stap loslaten. Dit gebeurt voorzichtig. Want als maatregelen te snel worden losgelaten, kan het aantal mensen met corona weer toenemen. Hoe snel de stappen in het openingsplan worden genomen, hangt af van het aantal mensen met corona in het ziekenhuis. Hoe minder patiënten, hoe sneller het gaat. En hoe eerder wij een beslissing kunnen nemen.

We streven ernaar om jullie rond half juni verder te informeren over de mogelijkheden om het prachtige evenement door te kunnen laten gaan. 

Hou vol, blijf gezond!

Team 1000 Assen