Update editie 2023

Beste 1000-assers,

Wellicht heb je het de afgelopen tijd al in het nieuws voorbij zien komen, maar op dit moment is er nog grote onduidelijkheid over de verzekeringen voor truckruns.

Door een ongeluk, dat vorig jaar plaatsvond tijdens een Truckrun in Overijssel met een begeleidster die op het bed had plaatsgenomen, is gebleken dat verzekeringsmaatschappijen begeleiders, vrienden of familieleden die op het bed plaatsnemen, en dus niet in de gordel zitten, niet verzekeren.

Aangezien veiligheid altijd voorop staat, hebben een aantal organisatoren van truckruns inmiddels al besloten hun evenement af te blazen. Het zou natuurlijk enorm jammer zijn als 1000-assen ook niet door zou kunnen gaan, want het is een geweldig evenement, waarmee we ieder jaar veel mensen blij maken.

1000 Assen is lid van OSC, een overkoepelende organisatie voor de Truckruns. Zij zijn in gesprek met diverse verzekeraars en instanties om hiervoor een oplossing te vinden. Eenduidige oplossingen zijn er echter nog niet gevonden.

Wij blijven met de OSC in contact en gaan tegelijkertijd ook naar alternatieve mogelijkheden op zoek. Denk hierbij aan het inzetten van bussen en/of lichte bedrijfswagens mee te laten rijden. Zodra er meer bekend is zullen wij dit zo snel mogelijk met jullie communiceren.

Hou dus de datum van 2 september genoteerd in je agenda. We houden jullie op de hoogte!

Team 1000 Assen