1000 Assen gaat door, maar de ‘spelregels’ veranderen

Beste 1000-Assers,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er perikelen zijn geweest rondom het organiseren van truckruns en het verzekeren hiervan. Doordat er elders in het land een incident heeft plaatsgevonden, is duidelijk geworden dat het organiseren van een evenement als 1000 Assen niet of nauwelijks meer verzekerbaar is. 

Omdat wij 1000 Assen graag willen laten doorgaan zijn wij genoodzaakt om de ‘spelregels’ aanmerkelijk aan te passen. Sommige deelnemers en chauffeurs zullen misschien vinden dat wij te streng zijn geworden, maar als wij veiligheid en verantwoordelijkheid centraal stellen en ons mooie evenement nog jaren willen voortzetten, dan hebben we geen andere keuze.

De nieuwe regels komen erop neer dat deelnemers zelfstandig in de veiligheidsgordel naast de chauffeur moeten kunnen plaatsnemen. Begeleiders, familie en vrienden mogen niet meer op het bed meerijden. Dit geldt voor alle deelnemers, ook voor de minder mobiele deelnemers met een rolstoel.

Toch willen we dat het voor iedereen een feestelijke dag wordt. We zullen (als het lukt) bussen gaan inzetten voor deelnemers, die maximaal één begeleider meenemen. Zij volgen dan dezelfde route als de vrachtwagens. Uiteraard zijn meerdere begeleiders van harte welkom om iedereen uit te zwaaien in Zaltbommel en mee te genieten in Culemborg. Dit geldt natuurlijk ook voor eerdere deelnemers die door de nieuwe regels nu niet meer kunnen meedoen.

In het verleden zijn wij voor de goede sfeer heel coulant geweest met het handhaven van de regels. Dat kan absoluut niet meer. We doen een groot beroep op deelnemers, begeleiders, familie, chauffeurs en sponsoren om de regels te respecteren. We zullen ook gaan controleren en handhaven, omdat er veel plezier en medemenselijkheid op het spel staat. We weten allemaal voor wie we het doen en we gunnen iedereen (binnen de beperkingen) een heerlijke en ontspannen dag.

De komende weken gaan we de details verder uitwerken en de inschrijving starten. Voorlopig zijn we nu al heel blij dat 1000 Assen op 2 september gewoon doorgaat.

Team 1000 Assen